De Open Boek Podcast

Van schrijven naar debuteren: hoe doe je dat?

Deze Open Boek Podcast van Rona Mathlener en mij gaat over debuteren en schrijven. Elke aflevering een lang interview met een debutant over het schrijfproces, manuscriptredacteur Rob Steijger die de eerste pagina’s van het manuscript van een aspirant-schrijver bespreekt, een schrijftip van mij en een recensie van boekwinkelmedewerker Daan van den Broek over een nieuw debuut. 

Aflevering 2 met Leonieke Baerwaldt

De debuutroman van Leonieke Baerwaldt kwam meteen op de longlist van de Libris Literatuur Prijs! Hoe zag het schrijfproces van Hier komen wij vandaan eruit? Leonieke doet het uit de doeken. Manuscriptredacteur Rob Steijger beoordeelt de eerste pagina’s van het beoogde debuut van Tessa Posthuma de Boer. Daan van den Broek recenseert De geschiedenis van mijn seksualiteit van Tobi Lakmaker en ik geef een schrijftip.

Luister, luister!

Heb je Spotify? Zoek op De Open Boek Podcast en je kunt onze podcast beluisteren. Of luister aflevering 2 hier.

Aflevering 1 met Ine Boermans

Alle uitgevers wezen de debuutroman Een opsomming van tekortkomingen van Ine Boermans af. Op 1 uitgeverij na, en nu is haar debuut een succes. Rona en ik interviewen Ine over haar schrijfproces. Manuscriptredacteur Rob Steijger beoordeelt de eerste pagina’s van het beoogde debuut van aspirant-schrijver Thecla Groot Koerkamp. Boekhandelmedewerker Chris van Dongen recenseert Swingers van Fleur van Groningen en ik geef een handige schrijftip.

Luister aflevering 1 hier.

Deze podcast is een initiatief van kunstcoach / cultuurondernemer Rona Mathlener en mij. Rona verzorgt ook de techniek. Vaste medewerkers Chris van Dongen, Daan van den Broek (broese.nl) en Rob Steijger (fzeven.nl).