De Open Boek Podcast

Van schrijven naar debuteren: hoe doe je dat?

Debutanten, (aspirant-)schrijvers, literatuurliefhebbers, redacteuren, boekenwurmen en iedereen die van schrijven en lezen houdt, deze Open Boek Podcast van Rona Mathlener en mij is speciaal voor jullie. Een podcast over debuteren en schrijven. Elke aflevering een lang interview met een debutant over het schrijfproces, een redacteur die de eerste pagina’s van het manuscript van een aspirant-schrijver bespreekt, een schrijftip van mij en een recensie van een boekwinkelmedewerker over een nieuw debuut. Tot een mooi geheel gemaakt door kunstcoach Rona Mathlener.

Aflevering 1 met Ine Boermans

Alle uitgevers wezen de debuutroman Een opsomming van tekortkomingen van Ine Boermans af. Op 1 uitgeverij na, en nu is haar debuut een succes. Rona en ik interviewen Ine over haar schrijfproces. Manuscriptredacteur Rob Steijger beoordeelt de eerste pagina’s van het beoogde debuut van aspirant-schrijver Thecla Groot Koerkamp. Boekhandelmedewerker Chris van Dongen recenseert Swingers van Fleur van Groningen en ik geef een handige schrijftip.

Met dank aan Rob Steijger (fzeven.nl), Ine Boermans, Thecla Groot Koerkamp en Chris van Dongen (boekhandelvanpampus.nl). Techniek Rona Mathlener.

Jouw eerste pagina’s laten beoordelen?

Ben je aspirant-schrijver en wil je de eerste pagina’s van je manuscript laten beoordelen door een redacteur? Mail de eerste 2 à 3 pagina’s (niet je hele manuscript) en je contactgegevens naar deopenboekpodcast@gmail.com. Een team bepaalt welke aspirant-schrijver in een volgende Open Boek Podcast aan bod komt.

Luister, luister!

Heb je Spotify? Zoek op De Open Boek Podcast en je kunt onze podcast beluisteren. Of luister ‘m hier.