Leer een vlammende column of vlijmscherpe observatie te schrijven in een kleine groep.

Schrijfcursus Columns

Word jij de nieuwe Sylvia Witteman of treed je in de voetsporen van Simon Carmiggelt? Wil je de kunst leren van het kort en krachtig schrijven, zonder zijpaden in te slaan? Doe mee aan deze cursus, voor columnisten in spe én voor schrijvers die beknopt willen leren schrijven. In deze schrijfcursus kom je zonder zijpaden in weinig woorden tot de kern. 

Dit doen we:

Eerste zondag
Als je je aanmeldt voor deze schrijfcursus, krijg je een schrijfopdrachtje dat je van tevoren schrijft en waarmee we als eerste beginnen. Daarna bespreken we columns van ‘echte’ columnisten die ieder heeft uitgekozen als goed voorbeeld van een column. Waarom spreekt de column je aan, of waarom niet? Wat onderscheidt een column van een zkv (=zeer kort verhaal)? Wat maakt een column een column? En wat houdt je bezig waarover je een mening hebt? We gaan verder met korte en afwisselende schrijfoefeningen. Je gaat naar huis met oefeningen om thuis je pen te scherpen.

Tweede zondag
We bespreken je eerste column en gaan verder met oefeningen om er nog beter in te worden.

Derde zondag
We lezen elkaars columns en geven feedback. En we gaan door met schrijfoefeningen. Als je wil, publiceer ik na afloop van de cursus je column op mijn site.

 

Belangrijke info:

  • Kosten: € 159,- voor deze cursus. Heb je eerder een schrijfcursus bij mij gevolgd, dan € 10,- korting, dus € 149,-.
  • Data: drie zondagen halverwege 2024. Wil je het meteen weten zodra de data bekend zijn? Mail me via aafkeschrijft@planet.nl of vul het contactformulier in van deze site.
  • Locatie: gezellige werkruimte in bedrijfsverzamelgebouw aan de Panamalaan in Amsterdam.
  • Deelnemers: minimaal 4 en maximaal 6.

Interesse? Mail naar aafkeschrijft@planet.nl of vul het contactformulier in van deze site.

Niet de schrijfcursus die je zoekt? Ik geef ook schrijfcursussen Korte Verhalen en Autofictie.

“De opdrachten zijn inspirerend en afwisselend. Altijd leuk te zien hoe ieder met dezelfde opdracht iets totaal anders creëert.