Schrijfcursus Korte Verhalen

Deze (basis)schrijfcursus is voor iedereen die graag schrijft en vindt plaats in de Java Bookshop en De Eester in Amsterdam. Schrijfervaring niet vereist, spelfouten geen probleem, als je maar plezier hebt in schrijven. Ik geef je handvatten en help je op weg, samen met de andere deelnemers.

Dit gaan we doen:

Zondag 18 juni 2023 in de Java Bookshop van 10 – 12 uur
We beginnen met korte en afwisselende schrijfoefeningen. Zo leer je al schrijvende meer over sterke openingszinnen, spanningsboog, drijfveren, personages, dialogen, show don’t tell, vertelperspectieven, etc. Sanne Fase van de Java Bookshop stipt verschillende bundels met korte verhalen aan die een inspiratiebron kunnen zijn voor je korte verhaal. Je gaat naar huis met oefeningen voor thuis en de opdracht om je korte verhaal in de steigers te zetten. Hou er dus rekening mee dat je thuis veel gaat schrijven. En korte verhalen gaat lezen die je zullen inspireren!

Zondag 25 juni in De Eester van 10 – 13 uur
Je bespreekt je aanzet tot je korte verhaal, of je ideeën erover. En je geeft feedback op de verhalen van de andere deelnemers. Verder ga je weer verschillende schrijfoefeningen doen. De 2 weken erna blijf je lezen en ga je je verhaal afronden.

Zondag 9 juli in De Eester van 10 – 13 uur
Je leest elkaars korte verhalen en geeft feedback. En je gaat door met schrijfoefeningen. Als je wil, publiceer ik na afloop van de cursus je verhaal op mijn site. Zoals deze verhalen van de vorige Schrijfcursus Korte Verhalen en van de Schrijfcursus Autofictie.

Belangrijke info:

  • Kosten: € 149,- voor de drie zondagen. Heb je eerder een schrijfcursus bij mij gevolgd, dan € 10,- korting, dus € 139,-.
  • Data: de zondagochtenden 18 & 25 juni en 9 juli 2023.
  • Locatie: Java Bookshop, Javastraat 145, Amsterdam en Buurtcoöperatie De Eester, C. van Eesterenlaan 266, Amsterdam. Gratis parkeren op zondag.
  • Deelnemers: minimaal 4 en maximaal 6.

Interesse? Mail naar aafkeschrijft@planet.nl of vul het contactformulier in van deze site.

Niet de schrijfcursus die je zoekt? Ik geef ook schrijfcursussen Autofictie en Columns

“De schrijfcursus was bijzonder inspirerend en de aanzet die ik nodig had. Mijn tweede verhaal staat al in de steigers.”