Over je eigen leven schrijven, hoe pak je dat aan? Ik geef net dat duwtje in je rug om een goed begin te maken.

Schrijfcursus Autofictie

Al lange tijd wil je schrijven over je eigen leven, maar hoe pak je dat nou aan? Of je hebt al autobiografische pagina’s geschreven, maar je komt niet verder. Klinkt dat bekend? Doe dan mee aan deze Schrijfcursus Autofictie in Amsterdam. Je gaat veel schrijven en oefenen in een kleine groep. 

Dit gaan we doen

Zondag 1 in de Java Bookshop van 10 – 12 uur

 We gaan in op wat autofictie nou precies betekent; is het een autobiografie met fictieve elementen of fictie met waargebeurde feiten uit het leven van de verteller? Ook gaan we meteen aan de slag met korte en afwisselende schrijfoefeningen. Sanne Fase van de Java Bookshop stipt verschillende autofictieve / autobiografische romans aan die een inspiratiebron voor je kunnen zijn. Je gaat naar huis met opdrachten voor thuis. Hou er dus rekening mee dat je thuis veel gaat schrijven. En boeken gaat lezen die je zullen inspireren!

Zondag 2 in De Eester van 10 – 13 uur

 Je bespreekt je aanzet tot je verhaal / hoofdstuk, of je ideeën erover. En je geeft feedback op de inbreng van de andere deelnemers. Verder ga je weer verschillende schrijfoefeningen doen en gaan we in op zaken die spelen binnen autofictie, zoals wat als de mensen die je beschrijft zich herkennen in je verhaal? Wat zijn bronnen die je verder kunnen helpen? De weken erna blijf je lezen, maar neem je vooral de tijd om je verhaal af te ronden.

Zondag 3 in De Eester van 10 – 13 uur

 Je leest elkaars autofictieve verhaal en geeft feedback. We bespreken waar je tegenaan bent gelopen. En we gaan door met schrijfoefeningen.

Belangrijke info:

  • Kosten: € 149,- voor de drie sessies. Heb je eerder een schrijfcursus bij mij gevolgd, dan € 10,- korting, dus € 139,-.
  • Data: nog te bepalen.
  • Locatie: Java Bookshop, Javastraat 145, Amsterdam en Buurtcoöperatie De Eester, C. van Eesterenlaan 266, Amsterdam.
  • Deelnemers: minimaal 4 en maximaal 6.

Interesse? Mail naar aafkeschrijft@planet.nl of vul het contactformulier in van deze site.

Niet de schrijfcursus die je zoekt? Ik geef ook schrijfcursussen Korte Verhalen en Column,

“Ik vond het heel inspirerend en ontzettend leuk om door de schrijfoefening teruggezet te worden naar mijn middelbare school.